NA24.no

Vil gi miljøinstruks til Fjord

Sist oppdatert:
Miljøorganisasjonen National Environmental Trust har blitt aksjonærer i oppdrettkosnernet Fjord Seafood, vil nå instruere styret.

Det går frem av innkalling til ordinær generalforsamling i Fjord Seafood onsdag ettermiddag.

National Environmental Trust har fått innpass ved sitt aksjonærforslag som siste sak på agendaen for generalforsamlingen 4. mai. Her ønsker miljøorganisasjonen at generalforsamlingen skal instruere styret.

Forslaget lyder som følger:

«Generalforsamlingen instruerer styret å treffe de nødvendige tiltak slik at selskapet tar i bruk metoder for lakseproduksjon som hindrer sykdomsoverføring, avfallsforurensning og rømning og samt sørge for at alt fôr som benyttes i produksjonen stammer fra bærekraftig fiske.»

Det er ikke kjent hvor mange aksjer organisasjonen har i oppdrettsselskapet. National Environmental Trust har sitt hovedsete i USA og ble stiftet i 1994. Organisasjonen har som målsetning å informere om miljøproblemer og deres virkninger for folks helse og livskvalitet.

Agendaen til Fjords generalforsamlingen innholder foruten dette de vanlige punktene til en ordinær generalforsamling, som emisjonsfullmakt, tilbakekjøpsfullmakt og styrevalg. Forslaget til nytt styre i Fjord er foreløpige ikke klart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere