Fylkesansatte fra Arendal og Aust-Agder kan ifølge nytt forslag få 45.000 kroner i året i ti år for å pendle til den nye fylkesadministrasjonen i Kristiansand.

Det nye forslaget til kompensasjon gir 10.000 kroner mindre og varer i et fem år kortere tidsrom enn det opprinnelige forslaget som ble stoppet før jul. Politikerne sier ja eller nei mandag 29.01, skriver Fædrelandsvennen (krever abonnement).

Ulempekompensasjon fordeles slik: 45.000 kroner for over 55 kilometer økt reisevei hver vei. 35.000 kroner for over 45 kilometer økt reisevei hver vei. 25.000 kroner for over 35 kilometer økt reisevei hver vei. 15.000 kroner for over 20 kilometer økt reisevei hver vei. I tillegg får arbeidstakere inntil én time ekstra reisetid daglig som en del av arbeidstiden

– Vi må fremdeles si nei! Vanlige folk i usikre jobber bør ikke finansiere reiseutgiftene for offentlige ansatte med noen av de tryggeste jobbene som finnes. Det er dønn urettferdig å bruke skattepenger slik, ikke minst når man tenker på hva folk i denne landsdelen har tålt av omstilling og jobbnedleggelser de siste årene, sier Steinar Bergstøl Andersen, Frps
gruppeleder i Vest-Agder til Fædrelandsvennen.

Fylkesvaraordfører i Vest-Agder, Tore Askilden (KrF), mener det nye forslaget til pendler-kompensasjon er godt. Han mener det må vises raushet med de som skal pendle til den nye felles fylkesadministrasjonen i Kristiansand.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her