*Nettavisen* Økonomi.

Vil gi titusener i skattelette til syklister

SVs Heikki Eidsvoll Holmås Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

De som sykler til og fra jobb bør få ti kroner i skattelette per kilometer, mener SVs Heikki Eidsvoll Holmås.

13.10.14 05:52

- Det å få flere til å sykle er det beste vi kan gjøre for både kropp og klima, sier Holmås til Dagsavisen.

Ifølge Helsedirektoratets beregninger kan den totale velferdsgevinsten ved sykling omregnes til 26 kroner per kilometer. SV har bedt om en utredning fra Finansdepartementet for å få regnet ut hva en skattelette på ti kroner per kilometer faktisk vil kunne bety i kroner og øre.

- Jeg tror mange vil være enig med meg i at det vil være mye mer fornuftig med en slik skattelette enn å gi skattelette til de aller rikeste, slik regjeringen ønsker, sier Holmås.

SV-representanten foreslår samtidig en årlig statlig bevilgning på én milliard kroner til sykkelveier for å gjøre det tryggere og enklere å sykle. Regjeringen har imidlertid kuttet støtten til sykkelveier med 51 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett som ble lagt fram forrige uke.

En person som har 10 kilometer til jobben og som sykler hver arbeidsdag hele året (230 arbeidsdager årlig) vil få en skattelette på 46000 kroner årlig dersom forslaget til Holmås skulle bli en realitet, viser en kjapp beregning utført av Nettavisen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.