*Nettavisen* Økonomi.

Vil granske eiendomssjef

Foto: TV 2

Akershus fylkeskommune vil til bunns i hva som skjedde da eiendomssjefen kjøpte denne bygningen til millioner under takst.

05.10.06 21:13

Onsdag fortalte TV 2 hvordan eiendomssjef Tarald Huus-Hansen kjøpte et kommunalt bygg han selv var satt til å selge. Taksten på Mork videregående skole var 9,5 millioner kroner, men Huus-Hansen kjøpte huset til 4,6 millioner. Les egen sak her.

Se TV 2 Nyhetene her

Uforstående til kritikk
– Jeg har avklart dette med min arbeidsgiver og forsøkt å gjøre dette så ryddig som mulig, sa han til TV 2 Nyhetene onsdag.

– Vi har vurdert saken opp mot de etiske retningslinjene og kan ikke finne at kjøpet er i strid med disse. Men jeg ser jo at dette ikke er helt heldig for fylkeskommunens rykte utad.

Vil til bunns
Men siste ord er ikke sagt i denne saken. Nå går fylkesordfører Hildur Horn Øien i Akershus fylkeskommune til bunns i hva som har skjedd i denne saken.

- Nå tar vi inn all den kompetanse vi har, og lar alle parter uttale seg før vi konkluderer. Vi skal til bunns i det som har skjedd. Jeg har ikke lyst til å forhåndsdømme noen, men vi går inn og gransker saken så langt vi kan, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Feilinformert?
Et av spørsmålene Øien vil ha svar på, er om 4,6 millioner er markedspris på bygningen, og om eiendomssjefen har feilinformert andre interessenter og konkurrenter i forbindelse med salget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag