NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Vil granske Giske

Sist oppdatert:
Telenor-håndteringen til næringsministeren blir sak for Stortinget.

Trond Giske har måttet tåle mye kritikk etter at norske medier begynte å undersøke næringsministerens praksis med innsettelse av mer eller mindre gode venner til viktige stillinger i statseide selskaper.

Giskes venn og administrerende direktør i Entra, Rune Olsø, trakk seg tidligere i år etter press. Han ble ansatt både mot styreleder Siri Hatlens og nestleder Martin Mælands vilje, og stortingets kontollorgan krevde svar på hvorfor.

Næringsministerens skriftlige svar på kontroll- og konstitusjonskomiteens spørsmål om sakene var ikke tilfredsstillende.

Her er Giskes svar til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Nå åpner Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite sak mot Giske, og deretter blir det trolig en åpen høring i saken, melder NRK.

Mest lest i Nettavisen:

- Det er viktig å få undersøkt om praktiseringen av eierskapsutøvelsen er i tråd med de prinsippene som et fastsatt av Stortinget, sier lederen for Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), til NRK.

Martin Kolberg er ikke fornøyd med kritikken mot sin partifelle.

Han sier beslutningen om å opprette sak mot Giske kun er tatt for å svekke statsråden og regjeringen.

- Det som i realiteten foregår her er at kontrollkomiteen som institusjon i Stortinget brukes som plattform for det jeg vil kalle et uverdig politisk spill, sier Kolberg til NRK.

Både Per Kristian Foss og Anundsen avviser påstandene til Kolberg og viser til at AP-veteranen alltid kommer med slike beskyldninger når han er uenig med opposisjonen.

- God balanse
- Jeg ser frem til å få slått fast fakta i denne saken: I Entra-saken erklærte jeg med inhabil for et halvt år siden og har overhodet ikke hatt noe med ansettelsen av ny sjef å gjøre. I våre styrer er det en god balanse mellom folk fra høyre- og venstre siden, og det ikke sitter en eneste nær venn av meg i et eneste styre i selskapene under Nærings- og handelsdepartementet, skriver Trond Giske i en pressemelding.

- Jeg ser også frem til den viktige diskusjonen om den store forskjellen mellom de rødgrønnes aktive eierskapspolitikk for å sikre arbeidsplasser og investeringer i Norge, og Høyre og Fremskrittspartiets omfattende forslag om privatisering av norske nøkkelbedrifter, fortsetter han.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere