NA24.no

Vil granske kanselleringer

Sist oppdatert:
Stortingerepresentant Arne Sortevik (Frp) krever at samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) undersøker om flyselskapene kansellerer fly for å tjene penger.

- TV 2 har dokumentert et omfang av kanselleringer som er totalt uakseptabelt, sier Sortevik til TV 2 Nettavisen.

TV2 har beregnet at SAS Braathens har kansellert nesten hvert fjerde fly på ruten mellom Oslo og Bergen. Det mener Sortevik er alt for mange til at det kan forklares tilfeldig.

Nå venter han svar fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete på om hva hun vil gjøre med saken.

- Luftfartstilsynet og Konkurransetilsynet må granske flyselskapenes kanselleringer, sier han.

To mulige årsaker
Sortevik mener at antallet kanselleringer er så høyt at enten må vedlikeholdet være for dårlig, eller så kansellerer flyselskapene av taktiske grunner.

- Dersom samtlige kanselleringer skyldes tekniske årsaker forteller det oss at vedlikeholdet må være for dårlig. Da bør Luftfartstilsynet sjekke flyselskapenes vedlikeholdsplaner, sier Sortevik, som sitter i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.

Sortevik mistenker SAS Braathens for å kansellere fly fordi flyselskapet ønsker å tjene penger.

- Jeg tror vedlikeholdet av flyene er langt bedre enn at hvert fjerde fly må innstilles. Det er en langt mer trolig forklaring at kanselleringene skyldes taktiske årsaker, at det i noen tilfeller kan være økonomisk å innstille en flyavgang. Da er det i så fall en sak for Konkurransetilsynet.

- Kan miste rutenett
Sortevik har også en mistanke om at flyselskapene utnytter uroen rundt Avinor til å kansellere fly.

- Jeg har inntrykk av at flyselskapene rått utnytter forsinkelsene og kanselleringene som har vært i kjølvannet av uroen i Avinor. Hvis det viser seg at flyselskapene gjør dette av kommersielle årsaker, så er dette totalt uakseptabelt. Da står de i fare for å miste tildelt rutenett, sier Sortevik.

Her kan du lese spørsmålet til Navarsete.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere