Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Vil ha 70-90 dollar fatet

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Qatar mener oljeprisen bør ligge i intervallet 70 til 90 dollar fatet.

Det går frem av uttalelser fra Qatars statsminister sjeik Hamid bin Jasmin har gitt i dag ifølge Reuters. Oljeprisen har fortsatt å falle mandag, og et fat nordsjøolje for levering i desember ligger rett etter klokken 9 mandag morgen rett under 60 dollar fatet. Det er det laveste nivået på 17 måneder.

NA24 - din næringslivsavis

- Den nåværende oljeprisen er litt lav. Vi snakker om priser som ligger til 70 dollar til 90 dollar som vi mener er rimelig for både konsumenter og produsenter, sier bin Jasmin.

Qatar er medlem av organisasjonen av oljeeksporterende land OPEC, som fredag vedtok å kutte oljeproduksjonen med 1,5 millioner fat per dag i et forsøk på å stoppe oljeprisfallet. Foreløpig har beslutningen ikke gitt resultater i det en ny runde med bekymring over effektene av den pågående finanskrisen skyller over de internasjonale finansmarkedene.

Oljeprisen nådde toppen i juli i år med priser på over 140 dollar fatet for nordsjøolje. Det er ventet at OPEC skal møtes igjen i desember for å vurdere om nye kutt må settes i verk.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!