*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha Asia til Oslo

DnB Nor har flere investorer i Asia som vurderer børsnotering i Oslo.

- Vi har flere asiatiske klienter som vurderer å notere selskapene sine på Oslo Børs, sier leder for corporate finance Bern E. Blikstad i DnB Nor Markets til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Den norske bankkjempen etablerer Corporate Finance Asia som skal tilby investerings- og forretningsbanktjenester i Asia mot Norge.

Toveis trafikk
Det siste året har DnB Nor gradvis bygd seg opp som investeringsbank i Asia med base i Singapore.

- Vi var blant annet tilrettelegger for børsintroduksjonen av Pacific Shipping Trust og PT Berlian Laju Tankers Tbk, sier Blikstad på mobilen fra Heathrow flyplass.

Førstnevnte selskap er den første «trusten» som er notert på Singapore-børsen. Selskapet eier og leier ut containerskip på lange og korte kontrakter.

PT Berlian Laju Tankers frakter flytende last og det kjøpte 19 nye tankere i 1989.

Stor interesse
Den nye enheten til DnB Nor i Asia skal betjene kunder innen bransjer som shipping, offshore, logistikk og energi. Det skal også friste potensielle investorer til energi- og offshoresektoren på Oslo Børs.

- Vi opplever stor interesse mot det norske markedet fra investorer i Asia. De ser Oslo Børs som en «gateway» til listing innen energi- og offshoresektoren, sier han.

Kapitaloppbygging
DnB Nor ser for seg store vekstmuligheter i Asia og skal ha tre personer permanent plassert i sine nye kontorer i Singapore løpet av året.

- Vi har mange klienter i Asia og ser en stor formuesoppbygging, og dermed mange potensielle investorer der nede og mot Norge, sier han til NA24.

Leder for avdelingen er Joachim J. Skorge som kommer fra bankens New York-kontor, hvor han har vært stasjonert de siste ni årene.

- Det er morsomt å satse i en sektor vi har mye kunnskap og erfaring, sier Bern E. Blikstad til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ønsker seg flere
I dag finnes det rundt 30 utenlandske selskaper på Oslo Børs og eierandelen til utlendingene utgjør rundt 40 prosent i dag sammenlignet med rundt 26 prosent for fem år siden.

- Vi ønsker utenlandske selskaper velkommen til Oslo Børs av flere grunner. God likviditet er et stikkord for en børs og den kan hele tiden forbedres, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs.

Han sier olje- og offshoresektoren er den sterkeste sektoren og markedsføres aktivt på reiser over hele verden. I februar var vår lokale børs på tur i London og i mai går turen til Amsterdam. Den har også vært i Tokyo, Houston og Stockholm.

- Et kanadiske olje- eller offshoreselskap kan få mye mer oppmerksomhet på vår børs enn i for eksempel Calgary, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.