NA24.no

Vil ha Bergos toppjobb

Ny mann vil bli Svein Gjedrems høyre hånd.

I slutten av forrige uke ble det kjent at Steinar Holden, økonom og professor ved Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo, trakk sitt kandidatur fra stillingen som visesentralbanksjef.

NA24 - din næringslivsavis

Etter å få tenkt seg nøye om var ikke stillingen som visesentralbanksjef det han hadde lyst på. Men det vil Jan Fredrik Qvigstad.

Direktør vil
Qvigstad er direktør og medlem av konsernledelsen i Norges Bank.

- Jeg kan bekrefte at vi i dag har mottatt søknad fra Jan Fredrik Qvigstad på stillingen som visesentralbanksjef. Han er i dag direktør ved Norges Banks Pengepolitikk, sier informasjonssjef Runar Malkenes til NA24.

To søkere
Det er dermed nok en gang to søkere til jobben som visesentralbanksjef. Den andre er en søker som ønsker å være anonym. Søknaden er derfor konfidensiell. Men det dreier seg om en mann i begynnelsen av 40-årene og han kommer fra Oslo.

- Vi har nå to søkere på stillingen og vil vurdere disse og gå videre i prosessen. Begge er både aktuelle og kvalifiserte, sier Malkenes.

Avtroppende visesentralbanksjef Jarle Bergo, ble beskikket til visesentralbanksjef i Norges Bank i 1996 og går nå av etter å ha sittet i stillingen i to perioder, som også er det maksimale. Bergo går av våren 2008.

Søknadsfristens for stillingen gikk ut 17. desember men svært få har meldt sin interesse for stillingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere