NA24.no

Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)

Vil ha dialog etter aksjekjøp

Sist oppdatert:
Odim vil vite mer om planene til Rolls-Royce etter aksjekjøp for 700 millioner kroner.

Mandag morgen ble det kjent at Rolls-Royce har brukt 700 millioner kroner for å kjøpe 33 prosent av aksjene i teknologiselskapet Odim fra Aker Solutions.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi tar kontakt
Nå sier styret i Odim at de så raskt som mulig vil etablere en dialog med Rolls-Royce for å klargjøre intensjonene bak transaksjonen.

- Styret i Odim ønsker Rolls-Royce velkommen som ny hovedaksjonær. Vi vil ta kontakt med Rolls-Royce så raskt som mulig for å klargjøre ambisjonene til den nye aksjonæren. Vår målsetting er at alle aksjonærene får tilgang på lik informasjon og blir likebehandlet, sier styreformann Karl Erik Kjelstad i Odim i en pressemelding.

Interessen for Odim har medført at selskapet har engasjert SEB Enskilda som finansiell rådgiver for å vurdere de strategiske mulighetene til selskapet, deriblant eierstrukturen.

- Videre samarbeid
Rolls-Royce, som har en sterk og voksende tilstedeværelse innen offshore olje- og gass-sektoren, sier at investeringen i Odim åpner mulighetene for et nærere samarbeid mellom Rolls-Royce og Odim for å kunne gi kundene et videre produkt- og servicetilbud, inkludert Odims automatiserte håndteringssystemer for seismikk- og subseaapplikasjoner.

- Odim har en sterk markedsposisjon og en god produkt- og serviceportefølje med betydelig langsiktig potensiale. Offshoresektoren er sentral i vår marine strategi og vår investering i Odim vil legge til rette for videre samarbeid mellom våre to selskaper, sier John Paterson, President Rolls-Royce Marine i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere