NA24.no

Vil ha flere eiere

Sist oppdatert:
Budstikka selger deler av aksjene i eget selskap for å få flere lokale eiere.

Budstikka selger egne aksjer for å få flere lokale eiere.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Asker og Bærums Budstikke ASA legger ut for salg fire prosent av selskapets aksjekapital. Til sammen 430.000 aksjer skal selges til kurs 45,50. Formålet med salget er å styrke et spredt, lokalt eierskap.

I februar i år kjøpte selskapet tilbake egne aksjer fra Schibsted. Hjemkjøpet inneholdt ti prosent av aksjene i selskapet. På generalforsamlingen ble det vedtatt å nedskrive seks prosent av kapitalen, mens de resterende fire prosentene nå legges ut for salg.

LES OGSÅ: Schibsted ut av Budstikka

- Vi mener at et spredt, lokalt eierskap er viktig for Asker og Bærums Budstikke ASA. Derfor håper vi mange vil benytte seg av denne anledningen til å bli medeier i selskapet. Nye eiere kommer i godt selskap. Vi har allerede over 2.200 aksjonærer, de fleste bosatt i Asker og Bærum, sier styreleder Kaare Frydenberg.

Det er tre grupper som tilbys aksjene som nå legges ut for salg: Nåværende eiere, nye eiere og ansatte/tillitsvalgte i selskapet.

- Asker og Bærum er fundamentet for mediehustes virksomhet. Posisjon og økonomi er bygget opp gjennom 108 år med aktivitet i distriktet. Nå er vi godt rustet til å møte fremtiden. Hovedproduktene er avis, lokal-tv og nettavis. Medarbeiderne er kompetente. Og vi arbeider mot et unikt distrikt, sier administrende direktør og ansvarlig redaktør Andreas Gjølme.

Da det ble kjent at selskapet kjøpte tilbake egne aksjer fra Schibsted, mottok Budstikka. Media en rekke henvendeleser fra personer som ønsket å kjøpe aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere