NA24.no

Vil ha formuen på veggen

Sist oppdatert:
Det blir stadig vanligere å kjøpe kunst for 40.000 for å pynte opp hjemme.

Årets høstutstilling er nettopp ferdig. Den var mer politisk enn de siste årene, men det lot ikke til å skremme folk. Flere bruker pengene sine på å pynte opp veggene, melder høstutstillingen.

NA24 - din næringslivsavis

44 verk ble solgt for tilsammen 433.200 kroner på høstutstillingen. Det er i snitt 9.800 kroner per verk. Det er også drøyt 20.000 kroner mer totalt enn året før, da utstillingen varte en uke lenger.

Trend
- Vi merker at flere privatpersoner tør å kjøpe kunst. Salget på årets høstutstilling har gått bra. Men Høstutstillingen er ikke primært noen salgsutstilling, vi tar inn bilder med tanke på visning, ikke med tanke på salg, slik utstillingen Norske Bilder gjør, sier Rikke Komissar, prosjektansvarlig ved høstutstillingen til NA24.


Kim Brandstrup i Galleri Brandstrup opplyser overfor NA24 at Norske Bilder pleier å selge for rundt et par millioner kroner. Utstillingen er en ren salgsutstilling, og også Brandstrup merker at flere kjøper mer kunst.

1500 hver dag
Etter endt begivenhet på Kunstnernes Hus er det bare å slikke seg på labbene og konstatere at det kom 31.729 personer for å se på kunsten. Det er 1500 personer hver eneste dag gjennom de tre ukene utstillingen varte.

Riktignok var det ingen som «tok» med seg mannen på bildet hjem. Maleriet «¿Meanwhile, somewhere deep, deep in the jungle» av Lamin Chorr Nilsen, utforsker måten mange afrikanske menn blir sett på - som «brunstige seksualobjekter».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere