*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha høyrepolitisk tv

Foto: Fremskrittspartiet (Frp)

Frp vil ha norsk versjon av Fox News.

17.08.11 14:33

To politikere fra Fremskrittspartiet skriver i en kronikk i Dagens Næringsliv i dag at de ønsker en norsk versjon av høyreorienterte Fox News, og at den amerikanske TV-kanalen bør distribueres i større grad i det norske kabelnettet.

Les også: Nettjournalistene er blå

- Vi ønsker mer demokratiske norske medier, sier bystyrekandidat og politisk rådgiver for Frps stortingsgruppe Aina Stenersen til Aftenposten.no.

- Det hadde vært bra for demokratiet. Venstresiden dominerer norske medier totalt.

- For eksempel er NRK avhengig av TV-lisensen og dermed staten. Og aviser som Dagsavisen og Klassekampen får bruke skattebetalernes penger til å lage propaganda mot oss, sier Stenersen til Aftenposten.

Les også: Skandale ga vekst i salget

Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold sier Stenersen «har en underlig virkelighetsoppfatning når det gjelder norske medier».

- Jeg vil protestere på det sterkeste mot at Norge trenger sin versjon av Fox News. Kanalen er først og fremst blitt kjent for at de ikke klarer å skille mellom sterke meninger på kommentarplass og i reportasjer. De tar klart stilling, også når de ikke kommenterer. Ethvert medium har krav til å være uavhengig og redelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.