NA24.no

Vil ha høyrepolitisk tv

Foto: Fremskrittspartiet (Frp)
Sist oppdatert:
Frp vil ha norsk versjon av Fox News.

To politikere fra Fremskrittspartiet skriver i en kronikk i Dagens Næringsliv i dag at de ønsker en norsk versjon av høyreorienterte Fox News, og at den amerikanske TV-kanalen bør distribueres i større grad i det norske kabelnettet.

Les også: Nettjournalistene er blå

- Vi ønsker mer demokratiske norske medier, sier bystyrekandidat og politisk rådgiver for Frps stortingsgruppe Aina Stenersen til Aftenposten.no.

- Det hadde vært bra for demokratiet. Venstresiden dominerer norske medier totalt.

- For eksempel er NRK avhengig av TV-lisensen og dermed staten. Og aviser som Dagsavisen og Klassekampen får bruke skattebetalernes penger til å lage propaganda mot oss, sier Stenersen til Aftenposten.

Les også: Skandale ga vekst i salget

Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold sier Stenersen «har en underlig virkelighetsoppfatning når det gjelder norske medier».

- Jeg vil protestere på det sterkeste mot at Norge trenger sin versjon av Fox News. Kanalen er først og fremst blitt kjent for at de ikke klarer å skille mellom sterke meninger på kommentarplass og i reportasjer. De tar klart stilling, også når de ikke kommenterer. Ethvert medium har krav til å være uavhengig og redelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere