NA24.no

Vil ha kronerulling for å betale ordførerens bot

SKAL TAS VARE PÅ: - Denne lappen og hundringsen kommer jeg til å ta godt vare på. Det kommer til å bli et kjært minne fra historien min som ordfører, sier Porsanger-ordfører Knut Roger Hanssen (H).
SKAL TAS VARE PÅ: - Denne lappen og hundringsen kommer jeg til å ta godt vare på. Det kommer til å bli et kjært minne fra historien min som ordfører, sier Porsanger-ordfører Knut Roger Hanssen (H). Foto: Tor Kjetil Kristoffersen (Finnmark Dagblad)
Sist oppdatert:
- Det er ikke vanlig at jeg mister munn og mæle, men det gjorde jeg faktisk nå, sier ordføreren.

Da Porsanger-ordfører Knut Roger Hanssen (H) kom inn på kontoret i dag, ble han møtt av en hundrings og en lapp. Påskriften lød; Kjære Knut her er et lite bidrag å betale boten med.

Les saken i Finnmark Dagblad

- Det er utrolig hyggelig. Nå ble jeg faktisk satt helt ut. Det er ikke vanlig at jeg mister munn og mæle, men det gjorde jeg faktisk nå. Jeg ble emosjonell, sier Knut Roger Hanssen til Finnmark Dagblad, med grøtete stemme og en tåre i øyekroken.

Bygget vei uten å søke

Vestfinnmark politidistrikt har ilagt Hanssen et forelegg på 100.000 kroner for brudd på plan- og bygningsloven og vannressursloven. Forelegget, som er vedtatt, fikk Hanssen fordi han høsten 2012 sørget for at det ble bygget en 4,6 kilometer lang vei langs Brennelva i Porsanger kommune. Tiltaket var ikke saksbehandlet i kommunen etter plan- og bygningsloven.

- At folk støtter meg er litt prisverdig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg setter veldig pris på symbolikken i dette. Og denne lappen og hundringsen kommer jeg til å ta godt vare på. Det kommer til å bli et kjært minne fra historien min som ordfører, sier Hanssen.

- Når jeg får slike synlige tilbakemeldinger, får jeg virkelig lyst til å jobbe for dette samfunnet.

LES OGSÅ: Slapp egentlig billig unna

LES OGSÅ: Politiet gir ordføreren 100.000 kroner i bot

Fikk bare positive tilbakemeldinger

Hanssen sier han fikk en flom av meldinger mandag ettermiddag, da bota var blitt kjent ute blant folk.

- Jeg fikk ikke en eneste negativ melding. Kun positive. Mest rørt ble jeg av meldinger fra eldre og funksjonshemmede, som sa at de nå hadde mulighet til å gå tur langs Brennelva igjen, sier Hanssen

- Finner mange formildende omstendigheter

Carl Balto i Lakselv er blant de som ønsker å vise sin støtte til Porsanger-ordføreren. Tirsdag skrev han et innlegg på Facebooksiden «Oppslagstavla for Porsanger»:

«Sitter å tenker på Knut Roger Hanssen, En driftig å uredd Ordfører, ja han tar kanskje noen snarveier å glemmer lover og regler. Men det han gjør er for felleskapet og ikke til egen vinning. Nå har jeg ikke vært å sett på det som er gjort ved Brennelva, men forstår det sånn at veien er mye brukt å når jobben først er gjort så er veien der. Selv om Politiet ikke finner noen formildende omstendigheter, finner jeg mange. Han tar også boten med et smil og vil ikke bruke offentlige midler til rettsak. Oppfordrer bygdefolket til å stå opp å støtte han med et bidrag til boten» skrev Balto.

Han forklarer til Finnmark Dagblad at dersom dette hadde vært en vei i ordførerens hage, så hadde saken stilt seg helt annerledes.

- Dette er en vei som er til nytte for mange. Gjennom media kommer det fram at han har rasert området, men nå er det mange som bruker denne veien som er laget.

- Ordføreren har bidratt til å sikre ferdselen i forhold til den farlige isen, fastslår Balto, som kommer til å gi et lite bidrag.

- Det er ingen organisert kronerulling, men andre må gjerne følge på.

MØTT MED HUNDRELAPP: Her er lappen og hundrelappen som møtte ordfører Knut Roger Hanssen tirsdag morgen.


Får støtte fra Ap-mann

Arbeiderpartimannen Jon Arne Pettersen er blant de som har hevet seg på støtten til ordfører Hanssen.

- Jeg synes initiativet til å skape bolyst i kommunen er utrolig viktig. Stien som er laget kan også benyttes når elva er usikker, i forbindelse med snøscooterkjøring. Det er en betryggelse for lokalbefolkningen i Porsanger, og den støtter jeg, sier Pettersen til Finnmark Dagblad.

Pettersen ønsker ikke å uttrykke seg rundt politiets konklusjon om at ordføreren har brutt lover og regler.

- Alt kan gjøres på den rette måten, det skal være klart. Jeg kan ikke uttale meg om ting jeg ikke vet annet om enn det som har stått i avisen, men slik jeg oppfatter systemene så kunne et slikt prosjekt blitt trenert i uendelig tid. Det ser vi eksempler på andre steder, sier han, og peker på veiprosjekter.

- Men når vi tenker på hvor mange kilometer og kvadratmeter asfalt de legger ut sørpå uten noe som helst styr, så synes jeg det er rett at vi kan lage oss noen veistykker her i nord.

- Det kan ikke være slik at det er hysteri for å gjøre noe her i nord, mens de pøser på med asfalt og betong sørpå, slår han fast.

Se flere saker i finnmarkdagblad.no


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere