NA24.no

Vil ha lønn

Sist oppdatert:
De to tidligere Terra-meglerne som solgte tapsbomber til åtte kommuner har levert lønnskrav.

I Terra Securities-boets foreløpig innberetning fremkommer det at to av partene i det indre selskapet tviholder på et lønnskrav i boet. Til sammen har de ansatte i meglerhuset levert lønnskrav på 63,9 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Kravet ble meldt straks etter at Terra Securities meldte oppbud i slutten av november i fjor.

Etter det NA24 erfarer skal de to meglerne Harald Norberg og Anders Opstad, som har solgt fiasko- obligasjonspakker til åtte norske kommuner ha kredv å bli behandlet som arbeidstakere. Det er ikke korrekt som NA24 tidligere tirsdag skrev at de to meglerne Norberg og Opstad krevde 63,9 millioner kroner. Deres krav er ikke spesifisert.

60 mill. i bonus
Av de 63,9 millionene de tidligere meglerne i meglerhuset forlanger, er 59,5 av disse bonus og provisjonskrav. Bostyrets foreløpige vurdering er at 53,8 millioner kroner ikke vil bli innstilt som dekningsberettigede fordringer i boet, fordi kravet er betinget av overskudd i selskapet i 2007.

Kun 4,7 millioner kroner av kjempekravet antas å være prioritert i boet. Dette kravet vil NAV jobbe videre med.

Partnerne må betale
Hver av de 13 partnerne i det indre selskapet krevd for 500.000, til sammen 6,5 millioner, som utgjør den enkelte partners avtalte ansvar i henhold. selskapsavtalen. Kravene er bestridt. I tillegg må de betale tilbake arbeidsgodtgjørelse for 2007 på til sammen 9,4 millioner kroner.

Det var til sammen 13 fysiske deltakere i det indre selskap. 11 av disse har ikke forlangt noe lønn.

Les mer om det her: Kommunene får Terra-penger

NA24 meldte tirsdag at de to tidligere Terra-meglerne Knut Anders Opstad og Harald Norberg krever 63,9 millioner kroner. Dette stemmer ikke. NA24 beklager denne feilen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere