NA24.no

Vil ha moms på aviser

Sist oppdatert:
Danmark strekker ikke akkurat ut en hjelpende hånd til avisene.

Den danske skattekommisjonen vil stokke kraftig om på danske momsregler og skattesatser. I alt foreslås det en skatteomlegging på 35 milliarder danske kroner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mye av pengene skal gå til finansiering av lavere skatt på lønninger, i tillegg til økte grønne avgifter. Næringslivet skal i stor grad ta de økte kostnadene for at arbeidstakerne skal slippe med lavere skatt.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Hele tre milliarder kroner skal komme i form av inndragelse av momsfritak, og det er her avisene kommer inn i bildet. I dag er det ikke moms på avissalg. Med skattekommisjonens forslag om en gradvis innføring av moms, vil avisene måtte ut med 1,2 milliarder kroner i moms. For hardt pressede avisbedrifter er dagens melding neppe den mest gledelige.

Også SAS blir rammet av forslaget. Til nå har flyselskapet sluppet unna å betale moms på innenlandske flyreiser, men det foreslås det nå en slutt på.

I alt skal danske bedrifter stå for 7,25 milliarder kroner i vridningen av beskatningen i Danmark, ifølge Business.dk.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere