*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha risiko-avgift

Foto: J. Scott Applewhite (AP)

Barack Obama vil tvinge de store «gutta» til å ta et større ansvar.

23.07.09 18:55

Den amerikanske presidenten uttalte på en pressekonferanse i det Hvite Hus at han overhodet ikke angrer på måten hans administrasjon gjennomførte den føderale redningsaksjonen av finansindustrien.

NA24 – din næringslivsavis

Dette til tross for at han for tiden ikke nyter spesielt stor popularitet blant den jevne amerikaner, og at Wall Street ikke virker å ha endret på sin svært så grådige og risikosøkende kultur.

-Noe av det jeg er mest fornøyd med gjennom de seks siste månedene, er at vi for alvor har sett en stabilisering i det finansielle systemet. Det vi derimot har til gode å se, er etter min mening en form for forbedring i oppførsel og praksis på Wall Street som sikrer at en lignende situasjon ikke vil skje igjen, uttalte Obama, ifølge di.se.

Klikk på bildet for å forstørre.

Grådig grisk penger sedler Foto: Shutterstock.

Han argumenterte samtidig for at den amerikanske kongressen må vedta de nye forskriftene for finanssektoren hans administrasjon har foreslått.

Han lanserte også et ambisiøst forslag om å etablere en risikobasert avgift, som han mener burde inngå som en grunnsten i prosessen fremover.

Denne avgiften skal utformes som en mekanisme som skal sikre at de finansielle aktørene selv vil kunne håndtere mer risikofylte transaksjoner, skriver Bloomberg.

-Dersom dere gutter ønsker å utføre transaksjonene, da må dere legge noe i kisten for å sikre at det ikke er skattebetalere som må ta regningen om dere feiler, men en liten del av deres tidligere fortjenester, slo den amerikanske presidenten fast.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag