NA24.no

Vil ha satsing på samferdsel

Foto: Nina Schage (NA24)
Her er næringslivets forventninger til statsbudsjettet.

I en undersøkelse der nærmere 700 virksomheter i Hovedorganisasjonen Virke har deltatt, svarer 72 prosent at de forventer en kraftig satsing på samferdsel i statsbudsjettet for 2012.

- Det er stor frustrasjon hos hele næringslivet over manglende satsning på samferdsel. Her må regjeringen levere. Vi mener det bør være rom for lønnsomme veiprosjekter og en større kollektivsatsing. Dette er investeringer for framtiden som gir høyere verdiskaping og sysselsetting, skriver administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke Vibeke Madsen i en melding.

Hovedorganisasjonens forventninger
Hovedorganisasjonen Virke har også forhåpninger om en ytterligere satsing på utdanning. Selv om det er varslet et stramt budsjett bør vi kunne forvente tiltakt som forhindrer frafall i skolen. Virke er også opptatt av en nasjonal kompetansepolitikk som likestiller læring i skole og arbeidsliv. Også når det kommer til forenkling mener Hovedorganisasjonen Virke det er rom for forbedring.

- Næringsminister Trond Giske har allerede kommet med flere gode tiltak, men vi mener det er rom for enda mer forenkling gjennom innovasjon og bruk av ny teknologi. Beregner vi i Virke har gjort viser at Norge årlig kan spare 50 000 årsverk på forenklingstiltak, sier Madsen i meldingen.

Ser etter mat og samhandling
Når statsbudsjettet for 2012 legges fram på torsdag kommer Hovedorganisasjon Virke også til å ha fokus på blant annet matmoms, samhandlingsreformen og pensjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere