*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha skriftlige budrunder

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Finansdepartementet vil ha skriftlige bud ved eiendomskjøp.

22.01.13 11:01

Departementet sendte tirsdag forslaget til endringer i eiendomsmeglingsforskriften på høring. Ifølge forslaget skal meglere bare formidle bud, aksepter og avslag som er gitt skriftlig.

- Skriftlig dokumentasjon i budrunden vil bidra til en tryggere prosess for forbrukerne ved kjøp og salg av fast eiendom. Det kan også bidra til å senke tempoet i budrundene, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

Blant annet vil SMS-er og eposter oppfylle kravet til skriftlighet, i tillegg til brev og telefaks. Ifølge forslaget skal også informasjonen som megler gir selger, konkurrerende budgivere og andre interessenter underveis i budrunden om innkomne bud, også gis skriftlig. Dessuten er det foreslått at alle budgivere må legitimere seg overfor megler.

Ifølge Finansdepartementet vil kravet til skriftlighet kunne redusere antall saker der det er tvist om hvorvidt det er inngått gyldig avtale mellom kjøper og selger og saker der det er uenighet om det nærmere innholdet i avtalen.

Til VG sier leder Tormod Boldvik i Norges Eiendomsmeglerforbund at han ikke ser behovet for skriftlige budrunder. Han mener dagens system fungerer bra. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag