NA24.no

Vil ha sokkeldebatt nå

Et klart flertall i Senatet stoppet alle forsøk på å stanse behandlingen av loven som skal åpne en større del av sokkelen for olje- og gassleting.

Det ble klart etter at det amerikanske senatet onsdag gjennomførte en avstemning over et såkalt cloture-forslag. Bakgrunnen for cloture-avstemning var fremsatte trusler om en såkalt filibuster, et tiltak som kan stoppe behandling av en lov på ubestemt tid.

NA24 - din næringslivsavis

Filibusterforsøkene ble imidlertid feid til side voteringen, hvor hele 86 av 100 senatorer stemte for majoritetsleder og republikaner Bill Frists cloture-forslag. Frist trengte minst tre femtedeler av stemmene for å få igjennom forslaget.

Blant dem som vil ha debatten og avstemning over den viktige loven som skal åpne nye deler av amerikanske sokkel opp for oljeleting, var de to senatorene fra Florida. De har vært blant hovedmotstanderne mot en videre åpning, som vil bety at oljevirksomheten kommer nærmere feriestatens dyrebare strender.

Kun 12 senatorer stemt mot en cloture, mens to ikke avga stemme.

Utfallet av gårsdagens avstemning betyr at behandlingen av sokkelåpning sannsynligvis vil ende i en avstemning i slutten av denne uken eller i begynnelsen av neste uke. En cloture setter klare rammer for den videre debatten, blant annet for hvor lenge den skal vare.

Les mer om sokkeldebatten og veien videre her:

Sokkeldebatten igang i Senatet

Ny viktig uke for GGS

Oljevotering nærmer seg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere