Vil ha spilleautomater på pub

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Reduserer spilleavhengigheten, tror Lars Sponheim.

19.07.10 09:52

Norsk Tipping skal installere 2000 spilleautomater på skjenkesteder rundt om i Norge, skriver Dagsavisen.

Styreleder Lars Sponheim mener dette er perfekte steder for spilleautomater.

«Snille maskiner»
- Vi har fått et oppdrag fra storting og regjering om å få utplassert disse snille maskinene. Men vi har ikke fått plassert så mange som vi ønsker, så nå sikter vi oss inn mot utelivsbransjen, en bransje vi vet har stort potensial, sier styreleder Lars Sponheim i Norsk Tipping til Dagsavisen.

Automatene heter «Multix» og han en begrensning på spill opp mot 400 kroner dagen og 2200 kroner i måneden. Norsk Tipping skal plassere til sammen 7000 slike spilleautomater rundt om i Norge, hvorav 2000 der kundene får servert alkohol.

Det finnes allerede 38 slike automater på skjenkesteder. «Multix» skulle egentlig vært ferdig utplassert i 2009, men bare 2100 av de 7000 automatene er plassert ut.

- Færre avhengige
Sponheim mener spilleautomatene vil redusere antall spilleavhengige, og mener det vil mette spillebehovet til mennesker som ellers ville ty til spill på internett.

- Lokaldemokratiet kan stoppe dette, det vet vi. Men nå prøver vi igjen, og jeg må si det er merkelig at de vil stoppe denne typen maskin. De avgrenser jo ikke internett for sine innbyggere, det er jo der den farlige spillingen finner sted, sier Sponheim.

Ber Sponheim ta hintet
Leder i Pårørende til spilleavhengige (PTS), Lill Tove Bergmo, mener imidlertid at kombinasjonen av spill og alkohol ikke er så forsvarlig som Sponheim påstår.

- Vi vet at Norsk Tipping har slitt med å få plassert ut maskinene i kiosker og andre steder, og det er et sunt signal fra samfunnet om at vi ikke ønsker spilleautomater. Hvorfor ikke ta signalet og gi seg? spør Bergmo ovenfor Dagsavisen.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.