*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha tunnel-unntak

NHO i Vestfold vil ikke ha konkurranse om rettingen av tunnel-feil.

11.04.07 14:47

NHOs regiondirektør i Vestfold ønsker unntak i anbudsreglene slik at utbedringen av E18 gjennom fylket skal skje raskest mulig

- Vi bør se etter muligheter for å oppheve de omfattende anbudsreglene ved en krise slik som denne, sier regiondirektør Einar Røsås i NHO.

NA24 - din næringslivsavis

Han mener ved en krise slik som den i Vestfold må det være mulig å omgå de omfattende anbudsreglene som finnes. Han vil spare tid ved et slikt krisetilfelle.

Kriseløsning
Hanekleivtunnelen i Vestfold er allerede stengt da taket raste ned 1. juledag i fjor. Aftenposten skriver at de syv andre tunnelene i den nordre delen av fylke også må stenges. Store utbedringer må på plass før de kan åpnes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Vegvesenet)

- Når det skjer utforutsette hendinger som dette, må det være mulig å slippe å gå en omfattende anbudsrunde. Samfunnet lider under dette, sier NHO-mannen til NA24.

Han understreker at dette er en kriseløsning og at han kjenner anbudsrundene godt.

Liv og helse
Røsås sier det er flere hensyn enn bare liv og helse direkte knyttet til tunnelene.

- Vi risikerer omfattende omkjøring på mindre veier, og det gjør at vi setter liv og helse i fare, sier han og legger til at miljøhensynene også teller tungt inn i denne saken.

- Omkjøringsveiene er som kjent farlige veistrekninger og viktig samfunnsinteresser på spill. Da må vi handle raskere, sier han.

Han sier vi ikke kan holde på med dette i måneder eller uker.

- Vi snakker om dager, eller helst timer før dette må være på plass, sier han til NA24.

Eksempel i Sverige
Regiondirektøren sier han ikke har 100 prosent full oversikt i hele lovverket, men sier han har kjenner til et eksempel fra våre naboer i Sverige hvor veien ble reparert raskt.

- På E6 i Uddevalla ved Bohuslän ble omfattende reparasjoner satt i gang umiddelbart, og når dette skjer så raskt i et annet EØS-land bør vi se på muligheten som ligger der, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.