NA24.no

Vil halvere pressestøtten

Opposisjonen på Stortinget vil gi avisene 150 millioner mindre.

Den rødgrønne-regjeringen har valgt å holde pressestøtten på samme nivå som i fjor i årets budsjett. Det får de to største opposisjonspartiene til å reagere.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Vi vil gjøre et kutt i støtten og det går i retning av en halvering av dagens nivå på 300 millioner kroner, sier Høyres mediepolitiske talsmann Olemic Thommessen til NA24 Propaganda.

Les også: 300 millioner i pressestøtte

Han har god støtte fra Frp.

- Det synes jeg høres meget bra ut og vi vil trolig være enige med Høyre om dette, sier mediepolitisk talsmann i Frp Ulf Erik Knudsen til NA24 Propaganda.

Støtter opp
Leder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, KrFs May-Helen Molvær Grimstad, vil holde på dagens støtte.

- Det er i hvert fall behov for en pressestøtte. KrF kommer ikke til å kutte i den for å sikre mangfoldet i media. Om dette beløpet er det riktige er for tidlig å si, sier hun til NA24 Propaganda.

- Så KrF vil ikke støtte Høyres forslag om å halvere støtten?

- Nei, det vil vi ikke, sier Grimstad.

Likhet
Pressestøtten ble etablert for å opprettholde mediemangfoldet i Norge, men likevel er det kun én mediekanal som får statsstøtte, papiravisene. Det mener Høyre og Frp er på tide gjøre noe med.

- Vi jobber med et forslag om mediestøtte og det kommer til å bli en del av vårt programarbeid fremover, sier Høyres Thommessen.

- Det er noe vi er åpne for å diskutere. Vi synes at man bør se nummer-to avisene, at kanskje kan skjermes og heller kutte støtten til de meningsbærende aviser. Vi er også åpne for å diskutere en mer generell støtte, og da åpne for nye medier som nå begynner å ta av, sier Knudsen.

Også KrF er åpne for en endring av pressestøtten.

- Det er klart at det er utfordring i forhold til hvordan mediene utvikler seg. Det kan godt være at vi er nødt til å se nærmere på en ny støtteordning. For oss er det å sikre at vi har et avismangfold i hele landet veldig viktig, konkluderer Grimstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere