Vil heve verdens dyreste huskjøp

FRANSK PERLE: Villa Léopolda på den franske rivieraen er verdens dyreste bolig.

FRANSK PERLE: Villa Léopolda på den franske rivieraen er verdens dyreste bolig. Foto: (SCANPIX)

Russlands rikeste vil ha unnskyldning for sexkjøp-anklager - eller pengene tilbake.

(LXUS.no) Salget av verdens dyreste hus har ikke gått så knirkefritt som først antatt. Villa Léopolda på den franske riviera har nemlig havnet midt i en suppe av diplomatiske forviklinger, grådige enker og påstander om luksus-sexkjøp, og nå krever kjøperen depositumet tilbake.

Russlands for tiden rikeste mann, Mikhail Prokhorov, tilbød i august 4,3 milliarder kroner for palasset i Villefranche-sur-Mer, og bladde deretter opp 384 millioner kroner i depositum for eiendommen. Mye penger ja, men så har jo også Prokhorov en formue på 97 milliarder kroner...

ANGRER: Russlands for tidens rikeste mann, Mikhail Prokhorov, får ingen sexkjøp-beklagelse fra den franske stat. Nå vil han ikke lenger feriere i landet. Foto: SERGEI KARPUKHIN (SCANPIX)

Ingen pardon, monsieur

Men kort tid etter ville russeren heve kjøpet. Ifølge Pleasure.dk var årsaken at franske myndigheter nektet å gi ham en offentlig unnskyldning etter at han ble anholdt i tre dager av fransk politi to år tidligere. Årsaken var at Prokhorov var mistenkt for å være med i en internasjonal klubb for milliardærer med en forkjærlighet for unge russiske og ukrainske luksusprostituerte. Klubben skal ha hatt hovedsete i den franske skibyen Courchevel.

LES OGSÅ:
Luksusbilene ingen vil ha
Luksusbolig til bikkja

Men selv om Prokhorov aldri ble siktet i saken, har ikke franske myndigheter for vane å utstede en offentlig "pardon" til russiske oljemilliardærer. Russlands rikeste ønsker derfor ikke lenger å feriere i super-villaen på Rivieraen, og vil ha pengene tilbake.

Foto: Eric Estrade

Pengesterk enke

Men så enkelt er det ikke. Selgeren Lily Safra er enke etter den libanesiske bankmannen Edmond Safra, og hun ønsker slett ikke å betale tilbake million-depositumet. Dermed går det nå mot en lang og kostbar rettssak.

Prokhorov hevder dessuten at boligprisene har falt såpass mye siden august at den opprinnelige salgssummen ikke lenger er gjeldende.

Har du et tips om dyre boligkjøp? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.