NA24.no

Vil hjelpe små selskaper

Sist oppdatert:
Enklere regler for små aksjeselskap skal gi 200.000 ny arbeidsplasser mener finanspolitisk talsmann i Høyre, Jan Tore Sanner.

- Høyre fremmer sammen med de andre ikke-sosialistiske partiene forslag i Stortinget om å legge bedre til rette for små aksjeselskaper. Enklere regelverk og reduserte krav skal gjøre det enklere og rimeligere å starte opp og drive små aksjeselskap. Det vil gi flere bedrifter og flere arbeidsplasser – noe som vil styrke offentlig og privat velferd, sier 2. nestleder og finanspolitisk talsmann i Høyre, Jan Tore Sanner i en pressemelding onsdag.

- Det er de små virksomhetene som dominerer norsk næringsliv. Gjennomsnittsbedriften har kun fem ansatte. Hvis alle virksomheter med 1 - 5 ansatte gikk til nyansettelse av kun en person hver, ville det bli skapt over 200.000 nye arbeidsplasser, sier Sanner.

Forslaget går ut på å redusere minimumsstørrelsen på aksjekapital for små aksjeselskaper. Mens kravet i England kun er £1, ca 12 kroner, er kravet til aksjekapital i Norge 100.000 kr. Norge har Europas strengeste krav til revisjonsplikt.

- For små aksjeselskaper med få ansatte og relativt lav omsetning bør det vurderes forenklinger i dagens krav til revisjonsplikt. Andre momenter som også bør vurderes for små aksjeselskap er forenklet rapportering til styret, færre momsinnbetalinger, bruk av aksjeselskaper i primærnæringen, forenkling av registreringsdokumenter og kostnad ved selskapsregistrering i Brønnøysundregistrene, sier Sanner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere