NA24.no

Vil ikke brenne Koranen

Sist oppdatert:
To ungdommer innrømmer at de sto bak sms-en med oppfordring til å møte på torget i Arendal for å brenne Koranen.

Guttene forfattet tekstmeldingen like etter nyheten om at Norges ambassader i Syria og Libanon var angrepet, og sendte den ut anonymt.

«På programmet er det: Flaggbrenning av det syriske flagget og brenning av Koranen. Håper på å se deg der», sto det i tekstmeldingen som herjet Sørlandet tidligere denne uken.

Nå angrer guttene.

For da politiet ringte den ene av guttene og sa de ville holde ham ansvarlig for alle eventuelle konsekvenser, og den andre gutten fikk telefon fra nynazistorganisasjonen Vigrid som ville være med på Koran-brenningen, forsto ungdommene alvoret, skriver Agderposten.

-Vi beklager alt vi har stelt i stand, sier de to til Agderposten.

Guttene, som ønsker å være anonyme, sier at sms-aksjonen var alvorlig ment, men at de i dag ser at oppfordringen om å brenne Koranen var å gå langt over streken.

Nå ber de to om unnskyldning til alle som måtte ha blitt krenket over utspillet, og kansellerer det planlagte bokbålet foran det nye kulturhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere