NA24.no

Vil ikke etterforske Aker-svindel

Sist oppdatert:
Selskap lånte navnet til Kjell Inge Røkkes Aker.

I november gikk Kredittilsynet ut med en advarsel mot å inngå forretninger med et selskap som kalte seg Aker Financial. Selskapets navnelikhet til Kjell Inge Røkkes Aker-system til tross – de to har ingen ting med hverandre å gjøre.

NA24 – din næringslivsavis

«Kredittilsynet gjør oppmerksom på at Aker Financial AS ikke har godkjennelse til å drive investeringstjenester i Norge, og foretaket har derfor ikke nødvendig godkjennelse i henhold til norsk lov», meldte tilsynet på sine nettsider i fjor.

Avslag
Men de gikk videre. Selskapet anmeldte foretaket til Økokrim 1. desember. Men Økokrim vil ikke etterforske forholdene.

I et brev fra Økokrims konstituerte sjef, Trond Eirik Schea, får Kredittilsynet avslag på anmeldelsen. I brevet argumenterer Schea med at Økokrim innenfor økonomiske straffesaker skal ressursene først og fremst settes inn mot overtredelser av bredere samfunnsmessig betydning, samt korrupsjon og alvorlige bedragerier fra en større krets personer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Uten tillatelse
Kredittilsynet har sett alvorlig på selskap som gir seg ut for å være tilbydere av investeringstjenester, men som ikke har noen tillatelser overhodet til dette. Ofte dreier det seg om rene svindelforetak der pengene man betaler inn forsvinner for alltid.

Dette selskapet gikk lengre enn noen andre. Ifølge nettavisen E24 opprettet selskapet like gjerne et eget Kredittilsyn som de henviste kundene sine til via sine nettsider. Nå er nettsidene lagt brakk.

- Aker Financial AS opererte ulovlig i markedet og skulle angivelig være norskregistrert. Men det var ikke registrert i Brønnøysundsregistrene og de hadde heller ingen konsesjoner fra Kredittilsynet, sier Britt Hjellegjerde til NA24.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Hun er fungerende seksjonssjef i verdipapirseksjonen i Kredittilsynet.

Hun sier at de fikk henvendelser på selskapet fra investorer i Storbritannia og startet da undersøkelsene som igjen munnet ut i politianmeldelsen.

Saken er nå anmeldt til Oslo politidistrikt som mottok anmeldelsen forrige uke.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere