*Nettavisen* Økonomi.

Vil ikke ha 200 millioner

Foto: (Scanpix)

Denne mannen er i hvert fall ikke grådig.

28.01.08 21:28

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Angelo Mozilo, administrerende direktør for långiveren Countrywide Financial, har takket nei til et tilbud «Don Corleone» i filmen «Gudfaren» trolig hadde klassifisert som umulig å avslå.

NA24 - din næringslivsavis

Mozilo skulle egentlig få 37,5 millioner dollar (205 millioner kroner) i forbindelse med at han avgår seg fra lederstillingen. Dette har han imidlertid takket nei til.

Foruten 36,4 millioner i kontanter, inneholdt pakken en årslønn på 400.000 dollar som konsulent for selskapet og frynsegoder som bruk av et privatfly.

Hard kritikk
Beslutningen gjøres noe mer forståelig av at mannen den siste tiden har høstet massiv kritikk for hans avgangspakke, i og med at Countrywide Financial er i dype økonomiske problemer. Subprimekrisen har veid tungt på långiveren, og nå ser det ut til at Bank of America kjøper opp det som er igjen.

Storbanken kom med et bud på 4,1 milliarder dollar tidligere i januar, som Countrywide aksepterte. Likevel er det langt fra sikkert at handelen går igjennom, noe som reflekteres i aksjekursen. Countrywide verdsettes til nesten 20 prosent mindre enn det aksjene ville være verdt om kjøpet går igjennom.

Lederlønninger har blitt en het potet i USA, etter at den finansielle krisen har ført med seg store tap for mange bedrifter.

Salt til grøten
Det må nevnes at det ikke er synd på Mozilo. Mannen får fortsatt lederpensjon til en verdi på 23,8 millioner dollar, har 20,6 millioner dollar i utsatt lønn og eier Countrywide aksjer verdt 5,8 millioner dollar.

Han har med andre ord mest sannsynlig ikke akkurat en minstepensjonisttilværelse å se frem til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag