NA24.no

Vil ikke slakte Olav Thon

Sist oppdatert:
Olav Thon vil at hans livsverk skal leve videre når han går bort.

Fredag ble boken «Olav Thon – Milliardær i anorakk», skrevet av Hallgrim Berg, presentert på en pressekonferanse. Den store nyheten, som for sikkerhetsskyld ble lekket forrige uke, var at Thon vil donere alt sitt jordlige gods til en ideell stiftelse når han finner det for godt eller går bort.

NA24 – din næringslivsavis

Under pressekonferansen hos forlegger Erling Kagge ble Thon bombardert med spørsmål om til hvem og hvordan han skulle donere pengene.

Vil beholde gruppen samlet
Han trakk særlig frem at han ville at midlene skulle komme tilbake til samfunnet på et område som kunne bety noe – og da særlig innenfor forskning og utvikling. Og selvsagt Turistforeningen, der eiendomsmagnaten allerede har donert 50 hytter rundt om kring i fjellheimen.

Men hvordan skal stiftelsen drives? Thon slo fast at det første styremøtet i stiftelsen skulle finne sted når han bestemte seg for at han nå er for gammel, eller han gikk bort. Men de drøye 20 milliarder kronene som Thon antas å være verd er ikke i kontanter.

- Det er ikke masse sedler som er i et rom, sa Thon selv på pressekonferansen. Kapitalen er bundet opp i hans ulike selskaper, der børsnoterte Olav Thon Gruppen er øverst.

Klarer seg på børsen
- Jeg tror det er best å forvalte Olav Thon Gruppen videre, sier Thon som mener at avkastningen fra den drift som er der i dag er den som er best i stand til å forvalte verdiene som stiftelsen skal skjenke ut til diverse gode og vitenskapelige formål.

- Det er ikke for ingenting at samtidig som eiendomsselskaper på børsen som har falt 70 prosent så har Olav Thon Gruppen falt med seks prosent sist jeg sjekket, sa Thon. Han trakk også frem at det er tusenvis av ansatte knyttet til virksomheten. Han ville ikke at disse skulle føle usikkerhet for at det kom inn en oljesjeik og kjøpte virksomhetene hans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere