*Nettavisen* Økonomi.

Vil jobbe med Sevan

Indiske Jindal Drilling forhandler med Sevan om en andel i en ny dypvannsrigg.

Det opplyser en kilde tett på forhandlingene til Upstreams nettutgave torsdag. Ifølge kilden ønsker indiske Jindal Drilling & Industries å lage et jointventure med Sevan Marine.

NA24 - din næringslivsavis

Planen er at joint-venture-selskapet skal bygge en dypvannsborerigg som er tenkt leid ut til det store indiske oljeselskapet ONGC. Jindal er tiltenkt en eierandel på 22,5 prosent i prosjektet, mens Sevan skal beholde 77,5 prosent i riggen selv.

Jindal opplyste tidligere i år at de hadde inngått en allianse med en ikke navngitt roggaktør med tanke på å ta en bit av dypvannsmarkedet utenfor India.

Det er snakk om å bygge en rigg basert på Sevans sylindriske design som skal kunen bore på inntil 10.000 fot. Sevan skal drifte riggen, mens Jindal skal være lokal leverandør av støttetjenester.

Sevan har allerede sikret seg en tre år lang kontrakt med ONGC med oppstart i desember 2010. Riggen skal bygges ved kinesiske Cosco.

Ifølge kilden er meningen å finansiere joint-venture-selskapet med interne midler, men en børsnotering av selskapet er også en mulighet ifølge Upstream.

Sevan-aksjen har fått voldsom juling på Oslo Børs den siste tiden på grunn av usikkerhet rundt selskapets mulighet til å finansiere det pågående nybyggsprogrammet i dagens meget turbulente finansmarked.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.