NA24.no

Vil kartlegge bankbonuser

Sist oppdatert:
Kredittilsynet vil kartlegge bonuser for sjefer og styremedlemmer i banknæringen.

Tilsynet sendte tirsdag ettermiddag ut en pressemelding om at tilsynet vil kartlegge bonusordninger for styremedlemmer og ledende ansatte i de største finansforetakene.

NA24 – din næringslivsavis

– Nøkternhet i slike ordninger er av stor betydning for bankenes omdømme og tillit i samfunnet, sier Bjørn Skogstad Aamo i en pressemelding.

- Vi ønsker rett og slett å få en oppdatering på den undersøkelsen vi hadde i 2004, sier avedelingsdirektør i Kredittilsynet Emil Steffensen til NA24. Han forteller at under den internasjonale finanskrisen har man sett at insitamenter og insitamentstrukturer har vært viktig.

Forrige gang det ble lagt ut en undersøkelse, som denne er en oppfølger på, var det delvis på grunn av Skandia-skandalen som rammet vår naboland Sverige.

Ny runde
Tilsynet gjennomførte en slik undersøkelse i 2004. Nå vil altså tilsynet ha en ny runde.

- Kredittilsynet vil nå gjennomføre en ny kartlegging for å få et oppdatert bilde av status for slike ordninger. Kredittilsynet ber i brev av 21. oktober 2008 til de største finansinstitusjonene om informasjon om etablerte bonusordninger for styremedlemmer og ledende ansatte, heter det i meldingen.

Meldingen kommer samme dag det ble kjent at Skogstad Aamo offentliggjorde at han overlater ansvaret for granskningen av DnB Nor-saken til tilsynets styre, på grunn av uttalelsene han ga i dagens Aftenposten.

Ber om oversikt over utbetalinger
Kredittilsynet ber i brevet om oversikt over styremedlemmer og ledende ansatte med bonusordninger og angivelse av hvem som har vedtatt/godkjent ordningene, beskrivelser av de ulike ordningene med kriteriene som bestemmer størrelsen på utbetalingene til den enkelte, samt maksimal mulig ­tildeling og faktisk utbetaling/tildeling for den enkelte for 2007. Kredittilsynet ber videre om redegjørelse for institusjonenes generelle policy vedrørende bonusordninger og redegjørelse for styrets og konsernledelsens kontroll med slike ordninger.

Listen
Her er listen over foretakene som har fått brev fra tilsynet i dag:

DnB NOR ASA

Nordea Bank Norge ASA

Storebrand ASA

SpareBank 1 SR-Bank

SpareBank 1 SMN

SpareBank 1 Nord-Norge

Sparebanken Vest

Sparebanken Møre

SpareBank 1 Gruppen AS

Kommunal Landspensjonskasse

Nordea Liv Norge AS

Gjensidige Forsikring

Les hele brevet her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere