NA24.no

Vil øke med 6 milliarder

Den vaklende flykjempen British Airways ønsker å styrke likviditeten.

BA planlegger nå å utstede konvertible obligasjoner og skaffe seg lånefasiliteter tilsvarende 6,2 milliarder kroner, melder Finansavisen.

NA24 – din næringslivsavis

Flyselskapet uttalte tidligere denne uken at tiden ikke var riktig for å hente penger gjennom en aksjeemisjon, men at de søkte å styrke balansen på andre måter.

Fredag kom i så måte løsningen gjennom konvertible obligasjoner og økte lånefasiliteter.

-Etter diskusjoner med institusjonelle investorer tar vi nå grep for å styrke likviditeten vår, og styrker vår posisjon innen flyindustrien, sier administrerende direktør i BA, Willie Walsh, i en pressemelding.

Svært mange flyselskap sliter tungt for tiden, og mange kjemper nå en desperat kamp for å holde hodet over vannet.

-Dette går hånd i hånd med vår kostnads- og effektivitetsinitiativer som er designet for å skape de rette forholdene for en fortsatt langsiktig fortjeneste. Dette vil også underbygge vårt investeringsprogram, som skal hjelpe oss å befeste vår posisjon som en ledende spiller innen det globale premium luftfartssegmentet, uttaler Walsh ifølge FA.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere