NA24.no

Vil kjøpe norsk selskap

Sist oppdatert:
Det amerikanske supplyrederiet Trico Marine byr nå på DeepOcean.

Det er klart etter at Trico gjennom kjøp av aksjene til storaksjonær Johannes Østensjø og ledelsen i DeepOcean har sikret seg kontroll over 51,5 prosent av aksjene i offshorerederiet.

NA24 - din næringslivsavis

Trico Marine som har store supplyaktiviteter i Nordsjøen etter oppkjøp av norske supplyinteresser for noen år siden, vil sette frem et pliktig bud på 32 kroner per aksje. Det innebærer en premie på 28 prosent i forhold til sluttkursen torsdag.

Får trykt aksjer
Totalt har Trico Marine kjøpt 35,72 millioner aksjer av DeepOCean-ledelsen og Johannes Østensjøs selskap West Supply IV AS. I tillegg har Trico sikret seg 20 millioner nye aksjer i selskapet gjennom en rettet emisjon.

Styret i DeepOcean anbefaler budet fra Trico og selger seg samtidig ut av selskapet. Budet priser DeepOcean til 3,46 milliarder kroner fullt utvannet.

Utmanøverert
Det er foreløpig ikke kjent hva den andre hovedaksjonæren i DeepOCean, DOF ASA, vil foreta seg. DOF satt før emisjonen med 39,75 prosent av aksjene i DeepOcean. Etter emisjonen mot Trico vil DOFs eierandel bli utvannet til 32,6 prosent.

DOF og Deep Ocean gjennomført i desember og januar forhandlinger om en mulig fusjon, men partene kom ikke til noen enighet. DOF ønsket å fusjonere DeepOcean med sitt eget subsearederi DOF Subsea, men partene droppet forhandlingene i slutten av januar uten resultat.

I februar fikk DOF valgt inn Oddvar Stangeland i DeepOcean-styret i en ekstraordinær generalforsamling.


Øke subsea
Bakgrunnen for Trico's oppkjøp av DeepOcean er et ønske om å ekspandere innen subsea-segmentet. Trico der i dag store innen det tradisjonelle supplymarkedene for ankerhåndteringsfartøyer og plattformforsyningskip.

Med et oppkjøp av DeepOcean, skaffer Trico seg en flåte på 14 flerbruksskip og ankerhåndterignsfartøyer med en tilhørende flåte av undervannsroboter og utstyr for havbunnsgraving. Trico har fra før kjøpt opp Active Subsea ASA, i november 2007, som hadde en flåte på åtte flerbrukskip.

DeepOcean vil under Trico fortsette som en selvstendig enhet med base i Haugsund. Selskapet har i dag omkring 700 ansatte og ledes av Kåre Johannes Lie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere