NA24.no

Vil kjøpe Robbie

Sist oppdatert:
Selv om salget går dårlig ønsker Warner Music å ta over rettighetene til Robbie Williams.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den amerikanske plategiganten Warner Music skal ønske å kjøpe opp den britiske konkurrenten EMI. Dette er imidlertid bare siste utspill i en kamp der begge selskapene har forsøkt å kjøpe opp hverandre i løpet av de syv siste årene, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Musikkjemper
EMI, som er verdens tredje største plateselskap, har blant annet både Robbie Williams og Coldplay i stallen. Dersom det blir en overtakelse av selskapet vil det innebære at det nye selskapet blir en enorm musikkjempe. Warner er nemlig verdens fjerde største i dag.

Selskapene har imidlertid prøvd å slå seg sammen både i 2000 og 2003, men begge disse gangene har det endt uten noen sammenslåing, og det kan være at de også får problemer nå.

Kan bli vanskelig
I fjor kansellerte EU-domstolen fusjonen fra 2004 mellom Sony Music og Bertelsmann's BMG og da måtte det to år gamle selskapet Sony BMG oppløses. Grunnen til at domstolen avslo fusjonen var at Warner Music, Sony BMG og Vivendi Universal i praksis styrte musikkmarkedet.

EMI sliter
EMI meldte forrige uke at de regner med at salget i inneværende regnskapsår, som slutter ved utgangen av mars, vil falle 15 prosent når man justerer for valutaendringer. EMI meldte også at selskapet tidligere resultatprognose ikke vil slå til.

Selskapet peker spesielt på en svak utvikling i USA. Det er bare en måned siden EMI sist nedjusterte sin prognose til et fall på 6-10 prosent. To av selskapets sjefer fikk nylig sparken på grunn av det dårlige salget, men toppsjef Eric Nicoli sitter foreløpig i stolen.

Selskapet peker på markedstall fra Nielsen Soundscan som indikerer at CD-salget har falt med rundt 20 prosent. Selskapets aksjekurs har også fått unngjelde den siste tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere