NA24.no

Vil kjøre tog fra Korea til Japan

Foto: NSB (NSB)
Sist oppdatert:
Sør-Korea ser på mulighetene for å bygge tunneler til Kina og Japan.

Tunnelene til de to nabolandene vil skal i første omgang romme høyhastighetstog ikke ulikt forbindelsen fra Dover til Calais, Eurotunnel.

En statlig forskiningsinstitusjon er engasjert og det er forventet at de vil levere en rapport før utgangen av året. Rapporten blir utarbeidet på oppdrag fra det Sør-Koreanske samferdsels departementet, melder nyhetsbyrået Yonhap.

Departementet ser på mulightene for tunneler, som deler av en langsiktig satsning på hurtige togforbindelser, mellom de tre landene.

Forbindelsen til Kina skal, ifølge Yonhap, gå ifra den kinesiske havnen Weihai til vestkysten av den koreanske halvøya.

Den andre tunnelen til Japan, vil gå fra Busan i Sør-Korea til denjapanske øya Tsushima. Tunnelstrekket her blir på hele 220 kilometer.

Tunnelen kan bli liggende på tegnebrettet en stund, ettersom det vil være betydelige kostnader knyttet til bådeplanleggingen og byggingen av tunnelen. Sør-Korea er også avhengig av at både Japan og Kina godkjenner de visjonære planene.

En anonym representant for departementet uttaler at «det kan gå så mye som ti år før spaden blir satt i jorden, selv om rapporten skulle konkludere med at det er teknisk mulig å bygge tunnelene. Det kan ligge mange hindringer på veien dit.»

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere