NA24.no

Vil knekke Berlusconi

Sist oppdatert:
Romano Prodi vil stikker ytterligere kjepper i hjulene til Silvio Berlusconi.

Den italienske regjeringen vil innføre en ny lov som forhindrer folkevalgte politikere å inneha stillinger i selskapsstyrer og forretningsledelser.

NA24 - din næringslivsavis

Det nye lovforslaget er et direkte slag mot den politiske motstanderen Silvio Berlusconi, som ved siden av å sitte i det italienske parlamentet også innehar flere tunge posisjoner i selskapene han kontrollerer. Den nye loven sier imidlertid ingenting om eierforhold i selskap.

Berlusconi er Italias rikeste mann og hans mediekonsern er verdsatt til 16 milliarder dollar, eller 108 milliarder kroner, og inkluderer tv-kanaler, filmselskap, avisforlag og fotballklubben AC Milan.

Berlusconi ble hardt kritisert under sin tid som statsminister for å utnytte sin politiske rolle for å styrke sin makt over mediene. Han ble til og med anklaget for å ha vedtatt lover som begunstiget egne private interesser.

Nåværende statsminister Romano Prodis forrige regjering forsøkte å få gjennom det samme lovforslaget mellom 1996 og 2001 uten å lykkes. Om de lykkes denne gangen gjenstår bare å se.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere