NA24.no

Vil kuppe OL fra NRK

(TV 2)
Sist oppdatert:
Nå kan det bli Mini og Davy på skiarenaen også.

Ifølge Kampanje skal TV 2 være klare for å by på TV-rettighetene til OL. Ifølge bransjebladet skal TV 2 ha lagt inn et bud på rettighetene til vinter-OL i 2014 i Sotsji og sommer-OL i 2016 i Rio de Janeiro.

Til nå er det NRK som har hatt enerett på TV-rettighetene til sommer- og vinter-OL. Nå kan dette altså endre seg.

På betal-TV
Hvis TV 2 får rettighetene, så vil det bety at en rekke av øvelsene fra OL vil gå på betalingskanalene. Ifølge Kampanje skal TV 2 ha lagt mellom 80 og 120 millioner kroner på bordet for rettighetene til å sende de to idrettsarrangementene.

Ingen i TV 2 ønsker å kommentere opplysningene til Kampanje.

Suksess med betal-TV
TV 2 har hatt en fantastisk suksess med sine betal-TV-kanaler. Kanalen har satset tungt på rettighetene til den norske Tippeligaen og til engelske Premier League.

Resultatene til TV 2 i fjor viser at toppsjef Alf Hildrum & Co. gjør alt riktig rundt rettigheter og betalings-TV. I fjor ble driftsresultatet mer enn doblet seg, fra 150 millioner i 2009 til 335 millioner i fjor. Samlet omsetning utgjorde meget sterke 2,704 milliarder kroner, som er en vekst på 11 prosent i forhold til året før.

Alf Hildrum jobber nå med en egen sportskanal etter mønster av Nyhetskanalen. I tillegg til dette kommer han til å lansere kanaler innenfor flere andre områder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere