*Nettavisen* Økonomi.

Vil kuppe OL fra NRK

Foto: (TV 2)

Nå kan det bli Mini og Davy på skiarenaen også.

20.05.11 09:49

Ifølge Kampanje skal TV 2 være klare for å by på TV-rettighetene til OL. Ifølge bransjebladet skal TV 2 ha lagt inn et bud på rettighetene til vinter-OL i 2014 i Sotsji og sommer-OL i 2016 i Rio de Janeiro.

Til nå er det NRK som har hatt enerett på TV-rettighetene til sommer- og vinter-OL. Nå kan dette altså endre seg.

På betal-TV
Hvis TV 2 får rettighetene, så vil det bety at en rekke av øvelsene fra OL vil gå på betalingskanalene. Ifølge Kampanje skal TV 2 ha lagt mellom 80 og 120 millioner kroner på bordet for rettighetene til å sende de to idrettsarrangementene.

Ingen i TV 2 ønsker å kommentere opplysningene til Kampanje.

Suksess med betal-TV
TV 2 har hatt en fantastisk suksess med sine betal-TV-kanaler. Kanalen har satset tungt på rettighetene til den norske Tippeligaen og til engelske Premier League.

Resultatene til TV 2 i fjor viser at toppsjef Alf Hildrum & Co. gjør alt riktig rundt rettigheter og betalings-TV. I fjor ble driftsresultatet mer enn doblet seg, fra 150 millioner i 2009 til 335 millioner i fjor. Samlet omsetning utgjorde meget sterke 2,704 milliarder kroner, som er en vekst på 11 prosent i forhold til året før.

Alf Hildrum jobber nå med en egen sportskanal etter mønster av Nyhetskanalen. I tillegg til dette kommer han til å lansere kanaler innenfor flere andre områder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag