NA24.no

Vil kurere amfetaminavhengighet

Foto: Eeg, Jon
Sist oppdatert:
Norsk helseselskap har fått gode nyheter fra Sverige.

Svenske forskere har påvist at et av Navamedics produkter fungerer godt på amfetaminavhengige.

NA24 - din næringslivsavis

Det Oslo Børs-listede farmasiselskapet kunne altså i dag melde om gode nyheter. Karolinska Institutet i Stockholm har avlagt en rapport som viser at naltrexon er effektivt i behandlingen av amfetaminavhengighet.

Navamedic har produktet
Et av Navamedics produkter, Naltrexon Vitaflo, er et slikt produkt. Produktet er det eneste naltrexonproduktet i det svenske og danske markedet.

Naltrexon Vitaflo er godkjent for behandling av alkoholavhengighet i Sverige og Finland. I Danmark og Finland er det godkjent for behandling av heroinavhengighet. Vitaflo Scandinavia har rettighetene til Naltrexon Vitaflo også i Norge, men produktet er ikke registrert. Navamedic har imidlertid rettighetene på produktet.

- Studien utført på Karolinska Institutet i Stockholm på 80 pasienter viser at pasienter som fikk naltrexon hadde et signifikant høyere antall amfetaminnegative urinprøver enn placebogruppen, skriver selskapet i pressemeldingen.

- Gode nyheter
Det finnes i dag ingen godkjent legemiddelbehandling av amfetaminavhengighet, så dette er godt nytt for Navamedic.

- Det er gode nyheter for oss. Siden det kun er godkjent for alkoholavhengighet i Sverige håper vi nå at produktet blir godkjent også til andre behandlingsformer, sier administrerende direktør Øyvind Brekke til NA24 torsdag morgen.

Nvamedic har som mål å bli en ledende produsent av farmasiprodukter og har vært registrert på Oslo Børs siden 2006. Verdien på selskapet har stupt det siste året. I august 2007 ble aksjen handlet til rett under 50 kroner, den står nå i cirka 7 kroner per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere