*Nettavisen* Økonomi.

Vil la oljefunn ligge

Foto: (Scanpix)

Miljøpartiet De Grønne (MDG) mener Norge bør la de nye store oljefunnene i Barentshavet ligge.

Statoil har gjort et betydelig oljefunn i Barentshavet, et funn som er anslått til å være på mellom 200 og 300 millioner fat.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) mener Norge bør la de store nye oljefunnene i Barentshavet ligge. Partiet foreslår nå et 20 års moratorium (utsettelse, red.anm.) på leting etter olje og gass på norsk sokkel.

- Dersom verden skal nå målet om to graders oppvarming er vi nødt til å la nye funn ligge. Dette handler om å ta hensyn til kommende generasjoner, sier Hanna E. Marcussen, talskvinne for MDG.

- Oljen knapp ressurs
Hun mener det er langt viktigere for nordmenn å skjermes fra konsekvensene av global oppvarming enn den økonomiske fortjenesten fra nye oljefunn.

– Det er også slik at oljen er mer verdt for Norge under havbunnen enn dersom vi tar den opp og investerer dem i et usikkert aksjemarked. Olje er en knapp ressurs og vil bli mer verdt jo lenger vi tar vare på den, sier Marcussen.

Andre funn
Oljefunnet er gjort i Havis-prospektet, i samme utvinningstillatelse som Skrugard i Barentshavet. Dette er det andre betydelige funnet i nord på ni måneder

- Dette betyr mye for Statoil og skaper optimisme på norsk sokkel. Dette er strategisk viktig for Nord-Norge og betyr mye for landsdelen i form av arbeidsplasser og investeringer, sier Helge Lund, konsernsjef i Statoil til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.