NA24.no

Vil lage flygende elbil

Tesla-grunder Elon Musk avbildet på fabrikken i Fremont California juni 2012.
Tesla-grunder Elon Musk avbildet på fabrikken i Fremont California juni 2012. Foto: Paul Sakuma (AP / NTB Scanpix)
Og om ti år går passasjerfly og båter på strøm.

Tesla-sjef Elon Musk sier verdens fly og norske supertankere i fremtiden vil gå på batterier. Men først og fremst ber han norske politikere fortsette elbil-festen. Det skriver VG mandag.

Verdens kanskje mest fremgangsrike forretningsmann de siste årene, Tesla-sjef Elon Musk (43) er mandag med på åpningen av oljemessen ONS i Stavanger.

I Norge omgjøres gamle papirfabrikker til å lage biodrivstoff for biler og fly. Musk sier at fremtiden er batteridrevet.

– Flyene vil gå på strøm. De første vil være i luften i løpet av fem år. Om rundt ti år, ikke før, vil ordinære passasjerfly gå på batterier. Det er komplisert med langdistanse flyginger, men også der vil vi i fremtid få batterier, sier Musk til VG.

Han har også konkrete planer om å lage en flygende elbil.

Til åpningen av ONS i dag kommer også statsminister Erna Solberg.

Musk håper Norge benytter anledningen til å ta en ledende  rolle i verden for å få fortgang i utbredelsen av elbiler. Han ber myndighetene vente med å redusere elbil-godene til vanlige folk kan få nyte godt av dem.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere