NA24.no

Vil lage internett på nytt

Sist oppdatert:
Dagens nett er basert på gamle hindringer. Vil du være med på utviklingen?

DARPA er forkortelsen for Defence Advanced Research Projects Agency. Tidligere, det vil si på sekstitallet het denne organisasjonen ARPA, og det var de som fant opp forgjengeren til internett - Arpanet.

Nå vil DARPA endre internett, og ber om hjelp fra hele verden. Bakgrunnen er at gruppa mener IP-systemet som i dag styrer internett er basert på gammel teknologi.

Kan du tenke nytt?
Arpanet ble bygget ut i en tid der utviklingen i stor grad var diktert av minne og prosessorhastighet. Det er ikke lenger tilfelle, og ifølge oppdragsteksten er gruppa ute etter personer som kan

«Tenke nytt og om mulig endre de grunnleggende prinsippene som har formet dagens internett. Målet er å forbedre overføringshastigheten over internett og i intranett, gjøre overføringene mer pålitelige, forenkle nettverk og redusere kostnadene. DARPA er interessert i ideer som kan lede til utvikling av nye hierarkiske adresseringsmetoder - for å supplere det nåværende IP-systemet.»

Blank sjekk fra forsvaret
DARPA er en svært spesiell gren av det amerikanske forsvaret. Mens hæren, marinen og luftvåpenet alle har begrensede ressurser å forholde seg til, har denne gruppa tilnærmelsesvis frie tøyler - og en fri rolle - i utviklingen av ny teknologi.

Det er særlig fjernstyrte og ubemannede fartøy og kjøretøy som de siste årene har opptatt denne tenketanken. Det er DARPA som har stått bak utviklingen av ubemannede fly - såkalte droner - som har muligheten til selv å finne mål og avfyre raketter.

Usynlig panser...?
Men det blir langt mer sci-fi. Ifølge sine egne hjemmesider jobber DARPA nå med å utvikle en helt ny type panser, der soldater kan skyte gjennom den ene siden, mens den andre er fullstendig ugjennomtrengelig for kuler. I tillegg har DARPA bedt om at panseret skal være usynlig, og at skal kunne reparere seg selv.

Ganske søkt? Mulig det, men DARPA har altså klart å utvikle et datanettverk som strekker seg over hele verden, de har ledet utviklingen og hatt en finger med i spillet i utviklingen av GPS.

Så hva venter du på? Send du inn dine tanker og ideer til DARPA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere