NA24.no

Foto: Vikene, Solveig (Scanpix)

Vil låne 500 millioner euro

Den islandske sentralbanken ber om ytterligere hjelp fra Norge for å stabilisere økonomien igjen.

Det kommer frem av en pressemelding fra finansdepartementet at de har mottatt et brev fra Norges Bank om en anmodning fra den islandske sentralbanken om forlenget kredittilgang samt et langsiktig lån på 500 millioner euro.

NA24 - din næringslivsavis

«Konkret har Sedlabanki Islands bedt om at den eksisterende kortsiktige kredittavtalen (valutabytteavtalen) med Norges Bank på 500 millioner euro forlenges ut 2009. Den islandske sentralbanken inngikk i mai i år slike kortsiktige kredittavtaler med hver av de tre skandinaviske sentralbankene. Avtalene gjelder ut 2008. I tillegg har den islandske sentralbanken bedt Norges Bank om et langsiktig lån med løpetid 4-5 år på 500 millioner euro.», står det i pressemeldingen.

- Jeg er glad for at Norges Banks hovedstyre i møte 29. oktober har godkjent forlengelse av valutabytteavtalen slik Sedlabanki Islands har bedt om, og sagt seg villig til å yte et langsiktig lån i euro med løpetid på inntil fem år, forutsatt at staten stiller garanti for Norges Banks lån, sier finansminister Halvorsen ifølge pressemeldingen.

Regjeringen vil snarlig fremme en proposisjon for Stortinget med forslag om statsgaranti for et slikt lån.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere