NA24.no

Vil overta datter

Sist oppdatert:
Dof vil kjøpe alle utestående aksjer i Dof Subsea.

Rederiet DOF har inngått en intensjonsavtale med en finansiell partner om at DOF eller et nystiftet holdingsselskap (HoldCo) skal fremsette et frivillig tilbud om kjøp av alle utestående aksjer i DOF Subsea.

NA24 - din næringslivsavis

Dette til en pris av 45 kroner per aksje kontant, melder selskapet.

Tilbudet representerer en premie på 47,5 prosent i forhold til siste aksjekurs pr 9. juli 2008 på 30,50 kroner. DOF og den finansielle partneren, som DOF er i eksklusive samtaler med, har som intensjon å eie DOFSUB på 50/50 basis.

Hensikten er å iverksette det frivillige tilbudet om oppkjøp så snart due diligence-prosessen er gjennomført og endelige avtaler mellom partene er inngått, skriver DOF.

Forutsatt at det frivillige tilbud er vellykket, er det partenes intensjon å ta DOFSUB av børs. Gjennom den finansielle partnerens investering i HoldCo vil DOFs direkte og indirekte eierskap i DOFSUB bli redusert fra 57,05 prosent til 50 prosent. Dette vil tilføre DOF cirka 380 millioner kroner i kontanter.

Videre, og avhengig av at det frivillige tilbudet til aksjonærene i DOFSUB er vellykket, vil HoldCo erverve fra DOF kontraktsrettighetene til tre ROV forsyningsskip, under bygging i India med forventet levering i 2009 og 2010, for et kontantbeløp på ca. NOK 250 mill. HoldCo vil basert på dette overta de investeringsforpliktelser som ligger i byggekontraktene. DOF og den finansielle partner vil hver skyte inn 125 milioner kronerl i kontantinnskudd i HoldCo for å finansiere ervervet.

Den finansielle partneren vil tegne seg for nye aksjer i en rettet emisjon i Norskan AS, et heleid datterselskap av DOF. Dette vil gi den finansielle partneren en 25 prosent eierandel i Norskan AS etter den rettede emisjonen. Den rettede emisjonen forventes å tilføre Norskan AS ca. 600 millioner i ny egenkapital. Norskan AS er holdingselskapet i Norskan Offshore gruppen som vil eie og operere en flåte på totalt ni offshore skip i Brasil.

Den finansielle partneren vil forplikte seg til å bidra med sin forholdsmessige andel, i forhold til eierposisjonen i DOFSUB, av opp til 400 millioner dollar ekspansjon og nyervervelser.

- De foreslåtte transaksjonene vil tilføre DOF og DOF Subsea tilstrekkelig kapital til å fortsette selskapenes strategiske utvikling og gjøre det mulig for oss å konsolidere og styrke vår posisjon i Brasil. Som et resultat av den planlagte veksten i våre brasilianske operasjoner vil vi også overveie en potensiell børsnotering av vår brasilianske virksomhet. Vi er av den oppfatning at det planlagte tilbud om erverv av aksjene i DOF Subsea til NOK 45 pr aksje representerer et attraktivt tilbud til aksjonærene i DOF Subsea, sier konsernsjef Mons Aase i Dof.

Pareto Securities AS er engasjert som DOFs finansielle rådgiver i forbindelse med transaksjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere