NA24.no

Vil pusse opp «Norges styggeste»

Sist oppdatert:
Eiendomsinvestorer vil pynte på det mange kaller Norges styggeste by.

Tre eiendomsinvestorer fra Alta vil sette byen på kartet. Nå vil de reise et boligtårn som skal være et innseilingsmerke til byen.

NA24 - din næringslivsavis

Hele 15 etasjer høy, hvorav 13 fylles med leiligheter, skal «Arctic Tower» balansere opp Nordlyskatedralen. De to signalbyggene skal ligge i hver sin ende av gågaten i Alta sentrum, og skal ferdigstilles omtrent samtidig. For investorene har arkitekturen vært helt vesentlig. Derfor har de brukt anerkjente Kjell Kosberg fra Molde som arkitekt, melder Altaposten.

Styggest i Norge
- Alta har alltid blitt stemplet som Norges styggeste by. Vårt bygg skal bidra til å endre dette, sier Tor Håkon Solheim fra Motor Norge, en av investorene i prosjektet, til NA24.

Han forklarer at Alta har behov for rundt 200 nye leiligheter hvert eneste år, og at kvadratmeterprisen er i ferd med å krype opp til 40.000 per kvadratmeter.

- Det blir nok ingen problem å få solgt ut alle leilighetene, sier han.

Solheim står bak prosjektet sammen med Motor Norge-kompanjong Vidar Kristoffersen og eiendomsinvestor Ole Petter Haugen. De to førstnevnte eier 25 prosent hver, mens Haugen eier halvparten i selskapet som skal pushe prosjektet fra tegnebrettet til virkelighet.

Boligblokk til 250 mill.
- Nå river vi de to styggeste byggene i hele Alta sentrum og fører opp boligblokker i stedet. Vi har to fantastiske tomter til rådighet, ikke minst den som ligger i krysset til innkjøringen til høgskolen, og mener vi får til en god utnyttelse av arealene, sier Solheim til Altaposten.

Komplekset, som sammen med dagens leilighetsbygg vil bestå av 108 leiligheter, skal organiseres som sameie. Forutsetningen for det er at dagens beboere samtykker, og der ligger en av de største utfordringene for investorene.

- Nå venter vi bare på å få godkjennelse fra kommunen. Når det er gjort er alt i boks, sier Solheim til NA24.

Byggekostnadene er stipulert til 250 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere