*Nettavisen* Økonomi.

Vil saksøke tysk TV-stasjon

Foto: (EPA/Scanpix)

Tyske idrettsstjerner er i harnisk etter dopingbeskyldninger.

17.01.08 14:38

Tirsdag beskyldte TV-kanalen ARD 20 tyske vinteridrettsutøvere for å dope seg. Det har ikke gått upåaktet hen i den stolte idrettsnasjonen.

- Vi kommer til å saksøke redaktøren for den tyske TV-stasjonen ARD, som først kom med beskyldninger om at tyske langrennsløpere og skiskyttere er involvert i doping, sier Stephan Schwarzbach til nrksport.no.

Han er pressetalsmann for blant andre Tobias Angerer, og en rekke andre tyske skistjerner. Angerer vant verdenscupen så sent som i fjor, og har sagt tydelig fra om at han ikke har noe å skjule.

- For min del kan dopingjegerne gjerne fryse blodet mitt og teste det igjen om ti år. Jeg har ingenting å skjule. Jeg er blitt best på hederlig vis, sier Angerer.

Også syklister som Georg Totschning, Michael Booger, Denis Mentsjov og Michael Rasmussen har fått rettet mistankene mot seg. ARD mener de alle har vært kunder i en blodbank i Wien.

Torsdag gikk først og fremst vinterutøverne hardt ut mot TV-kanalens påstander.

- Vi aksepterer ikke grunnløse beskyldninger. Vi vil ha navn på bordet, og de må komme raskt, sier Schwarzbach til statskanalens hjemmeside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag