NA24.no

Vil selge unna på norsk sokkel

Sist oppdatert:
Oljeselskap trenger finansiering og vurderer salg av andeler på norsk sokkel.

HOLMENKOLLEN (NA24): Det norske oljeselskap vurderer å selge unna andeler på norsk sokkel. Det går frem av presentasjonen de skal holde på Paretos olje- og offshorekonferanse.

NA24 - din næringslivsavis

Planene inkluderer et mulig salg av deler eller hele andelen de sitter på i Goliat-feltet. De vurderer også å bytte andelen mot en annen andel i et produserende felt, eller gjennom at noen bærer kostnadene til Det norske i forbindelse med Goliat-utbyggingen. Oljeselskapet kan opplyse at det så langt har vært like under 20 selskaper som har vist interesse og besøkt et datarom de har gjort tilgjengelig.

Venter bud i oktober
Et eventuelt bud er ventet i oktober, og en endelig avklaring ventes mot slutten av 2008 eventuelt i begynnelsen av 2009.

Det norske vurderer også et eventuelt salg av andelen i Yme-feltet. Oljeselskapet eier i dag 10 prosent av dette feltet.

Frøy-lisensen
I presentasjonen vil de også oppdatere om utviklingen i diskusjonen mellom partene i Frøy-lisensen. Diskusjonene pågår fortsatt og de anser det som gode muligheter for å finne en løsning på de kommersielle betingelsene. Også denne andelen åpner Det norske opp for å selge. Det vil skje etter at de har mottatt en PUD.

Oljeselskapet melder også om en vellykket produksjonsbrønn fra Varg-feltet. Denne uken startet produksjonen fra brønnen A08 og produksjonen har nådd 13.000 fat oljeekvivalenter per dag. Det norskes andel ligger på 650 fat per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere