NA24.no

Vil sette Oslo på verdenskartet

BÆREKRAFTIG ANSETTELSE: Steria har ansatt Olaf Thommessen for å bygge opp en konsulentorganisasjon for bærekraftig rådgivning i Skandinavia.
BÆREKRAFTIG ANSETTELSE: Steria har ansatt Olaf Thommessen for å bygge opp en konsulentorganisasjon for bærekraftig rådgivning i Skandinavia. Foto: Johnny Syversen
Olaf Thommessen vil ha verdenskonferanse til hovedstaden.

Den nyutnevnte lederen for Fairtrade arbeidet i Oslo, Olaf Thommessen, har et stort ønske om å sette Oslo på kartet.

- Fairtrade er en global merkeordning som garanterer at varer blir produsert i et forsvarlig miljø under trygge, sosiale forhold, sier Thommessen.

Han er svært engasjert i samfunnsansvar og bærekraft, også som folkevalgt i Oslo bystyre.

- Å få dette vervet ser jeg på som en kjempefin anledning til å påvirke Oslo by til å ta ytteligere sammfunnsansvar. Også håper jeg også at det kan bidra til å øke bevissheten rundt forbruk av Fairtrade produkter og bidra til at Oslo kan nå sitt mål om å bli verdens grønneste hovestad, sier Thommessen til Nettavisen NA24.

Derfor jobber han nå for å få den globale Fairtrade-konferansen til Oslo høsten 2013.

- Benytt Fairtrade produkter
En viktig målsetting for Fairtrade er å få flere til å bruke deres produkter. Nå skal de sette seg ned for å se på hva som må gjøes for å nå deres målsettinger.

- Det jeg allerede har lagt merke til er at det er en del sektorer hvor andel Fairtrade produkter, som omsetter, er for lavt. Ikke minst er det mye å hente internt i Oslo kommune i forhold til å benytte Fairtrade produkter, forteller Thommessen.

Han tar vinmonopolet som eksempel, og mener at de vil ta fordel av å utsille flere Fairtrade-produkter daglig.

Vil ha konferansen i Oslo
Hovedmålet til Fairtrade er å sette søkelys på bærekraftig samfunnsutvikling.

- En annen vitkig målsetting blir å arrangere den globale Fairtrade-konferansen i Oslo. Jeg kommer til å prøve å få mine oppdragsgivere, den politiske ledelse i Oslo, til å vedta at Oslo arrangerer denne konkurransen. Det er en stor konferanse som vil ytteligere sette søkely på Fairtrade som sådan og bærekraftig samfunnsutvikling generelt, sier Thommessen.

Thommessen sier at Oslo har som Fairtrade-hovedstad forpliktet seg til å arbeide for at denne ordningen blir bedre kjent.

- Som et ledd i Oslos ambisjon om å bli verdens grønneste hovedstad bør Oslo definitivt organisere denne konferansen neste gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere