*Nettavisen* Økonomi.

Vil slå netthandel konkurs

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Nettauksjonsselskap kan bli slått konkurs.

Nettauksjonselskapet Gooba har vokst kraftig de siste årene. I mai kan det være slutt.

NA24 - din næringslivsavis

En av leverandørene, Kjell Larsen AS, har levert inn en konkursbegjæring til Asker og Bærum tingrett etter at Gooba har unnlatt å betale et krav på omtrent 700.000 kroner.

- Selskapet er i en restruktureringsfase og har hatt en midlertidig betalingsstans siden 10. desember i fjor, sier Kristian Renaas, daglig leder i Gooba Norge, til NA24.

Nettauksjonselskapet ble etablert i 2005, og ambisjonen var å ta opp konkurransen med det svært suksessfulle Netthandelen. I løpet av de fire årene som har gått siden oppstart har Gooba vokst kraftig, og i 2007 hadde selskapet en omsetning på 89 millioner kroner. På eiersiden er Renaas selv største aksjonær, men også Per Braathen og Bertel O. Steen er inne blant aksjonærene, ifølge Forvalt.no.

- Vi jobber nå for å finne en løsning med kreditorene, men vi har fortsatt betalingsstans, og må ta hensyn til dette i arbeidet videre, sier Renaas til .

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det var i fjor høst det sviktet fullstendig for Gooba. Selskapet møtte veggen da etterspørselen falt.

- Vi opplevde en svikt i marginene i fjor, og har tatt grep. Aktiviteten er skrudd ned, vi har innført minstepriser og trukket oss ut av Sverige, sier Renaas.

- Tror dere at det er mulig å komme frem til en løsning eller finne penger til å betale hele kravet innen saken skal opp for tingretten 20.mai?

- Det tør jeg ikke spå noe om.

Hvis det blir åpnet konkurs i selskapet er det sannsynligvis bankforbindelsen som kommer best ut av dette, ettersom banken har pant i varelageret.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.