*Nettavisen* Økonomi.

Vil sluke børsnotert selskap

Roxar kan bli dagens børsvinner etter at det amerikanske selskapet Emerson har lagt inn et bud på hele selskapet.

I en pressemelding sendt ut av det amerikanske selskapet Emerson mandag morgen norsk tid, fremgår det at selskapet vil kjøpe opp hele Roxar.

NA24 - din næringslivsavis

Det er gjennom Emersons heleide datterselskap Aegir Norge at man har kommet frem til en enighet med Roxar om et bud på 5,20 kroner per aksje. Dette verdsetter Roxar til 1,266 milliarder, og betalingen skal skje kontant. Roxar-aksjen ble sist omsatt på 3,50 kroner, og budet gir dermed en gevinst på 50 prosent i forhold til denne kursen.

Styret i Roxar har enstemmig valgt å anbefale budet, fremgår det av meldingen fra Emerson, som er børsnotert i USA. Aksjonærer som representerer 41 prosent av selskapet, inkludert eierpostene til styremedlemmer og ledelsen, har alle akseptert budet på 5,20 kroner.

- Styret i Roxar har sett på alle strategiske alternativer for selskapet og brukt den nødvendige tiden til prosessen. Styret betrakter Emerson som en attraktiv partner for Roxar, med en lignende teknologi og forbrukerorientert forretningskultur og komplementerende markedssegmenter.

De største aksjonærene i Roxar er Kongsberg-gruppen, Arendals Fossekompani og FMC Kongsberg Holding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.